Verhuur

In 2011 is het interieur van de Dorpskerk Vorden ingrijpend gerestaureerd en grondig vernieuwd. Hierdoor is de Dorpskerk geworden tot een prachtige lichte kerk en concertruimte met een uitstekende akoestiek. De ruimte is door flexibele inrichting op deze manier zeer geschikt geworden voor multifunctioneel gebruik en verhuur voor concerten, lezingen en exposities.

De kerkruimte is ook te huur voor speciale gelegenheden zoals lezingen, presentaties, voordrachten, koren, muziekgezelschappen, exposities, jubilea, huwelijksplechtigheden, niet-kerkelijke uitvaartdiensten etc.

De ruimte is multifunctioneel, de stoelen staan in een losse opstelling en deze opstelling kan aangepast worden aan de gelegenheid. Het koor is verhoogd en biedt een prima en goed uitgelicht concertpodium met een voortreffelijke akoestiek.

Het maximale aantal toegestane personen in de Dorpskerk bedraagt 220. Er is een invalidentoilet aanwezig.

De kerk is uitstekend verwarmd door middel van o.a. vloerverwarming.

De kerk is voorzien van een uitstekende geluidinstallatie met ringleiding. Voor een digitale presentatie is een scherm beschikbaar. Bovendien is er een camera systeem aanwezig om evt. een concert of voorstelling etc. op te nemen. Scherm zowel als camerasysteem kunnen tegen een geringe meerprijs besproken worden.

Er is een kleine keuken met een koffiehoek aanwezig. In overleg is een bescheiden catering mogelijk. In het centrum van Vorden zijn echter ruimschoots horecavoorzieningen te vinden.

Aangezien de Dorpskerk een gebouw is dat ook voor religieuze doeleinden wordt gebruikt wordt van huurders vanzelfsprekend verlangd hiermede met hun activiteiten rekening te houden. In geval van twijfel m.b.t. die activiteiten beslist het College van Kerkrentmeesters, als eigenaar van het gebouw.

Een vleugel is gesitueerd in het koor en is apart te huur.

Het Lohmanorgel is voor bespeling apart te huur. Voor toestemming dient contact opgenomen te worden met de vaste organiste van de Dorpskerk mw. Mirjam Berendsen:  0575-555454 of per e-mail: mirjamberendsen@xs4all.nl

Parkeren kan ‘rond de kerk’. Let op: In de blauwe parkeerzone kunt u 2 uur gratis parkeren, m.b.v. een parkeerschijf, op maandag t/m zaterdag van 08.00-18.00 uur. In de onmiddellijke omgeving van de kerk is voldoende gratis parkeerruimte op de Bleek, (achter Aldi en Albert Heijn) op 4 minuten lopen en op het plein achter de kerk op 2 minuten lopen.

De Dorpskerk is veilig en gemakkelijk toegankelijk voor rollator- en rolstoelgebruikers. Er is een invalidenparkeerplaats gesitueerd pal naast de hoofdingang.

Voor de verhuurvoorwaarden voor de kerkruimte kunt u contact opnemen met dhr. Ernst te Velthuis: 06 12665719 of per e-mail: info@vriendenvandedorpskerkvorden.nl.