Nieuwjaars- en Vriend(inn)enconcert

 Aanmelding gesloten
 
2
Categorie
Concerten
Datum
20 januari 2018 15:30

Toegang € 15,-- t/m 16 jaar en Vriend(inn)en van de Dorpskerk Vorden op vertoon van uitnodigingsbrief vrije toegang.

Salonorkest Zoethout brengt originele salonmuziek uit het romantische tijdperk.

Saskia Bos viool en originele Sandvik, Martijn Tjoelker viool, Hugo Doesburg cello en Rob van Hek piano, met pepper.

Salonorkest Zoethout

Salonorkest Zoethout is een echt klassiek ‘strijkje’. Het heeft een bezetting van twee violen, een cello en piano, zoals dat vroeger vaak in horeca gelegenheden optrad, toen live muziek daar nog vanzelfsprekend was. Het speelt een prachtig luisterrijk en afwisselend programma van nostalgische nummers.

De musici van ‘Zoethout’ startten jaren geleden met het doorploegen van een omvangrijke verzameling, van iemand cadeau gekregen, oude en vergeelde salonmuziek.  Hoewel veel terzijde werd gelegd en beoordeeld als niet leuk genoeg, werd men allengs enthousiaster om door te gaan! De echte pareltjes bleven over om te worden opgenomen in het vaste repertoire. De nummers werden  waar nodig aangepast voor de bezetting van Zoethout. Bij gelegenheid kreeg het ensemble nogmaals een schenking.

Het repertoire werd daarna nog aangevuld met bekende klassiekers.

Jarenlang trad het ensemble met regelmaat op voor bedrijven, overheid en op particuliere feestjes door het hele land. Ook waren er geregeld koffieconcertjes. Enkele malen was het ensemble zelfs op de radio te horen.

In de crisistijd werd het wat stil, maar inmiddels worden de romances, tango’s , polka’s, walsen en genrestukjes weer met verve voor het voetlicht gebracht.

De musici van salonorkest Zoethout hebben allen hun sporen ruimschoots verdiend in de muziek. Ze beperken zich geen van allen tot een klein hoekje van het (klassieke) muziekleven. De beide violisten Martijn Tjoelker en Saskia Bos maken deel uit van Het Gelders Orkest. Ook op een andere manier kunt u ze eerder gehoord hebben: Het Parnassus Ensemble, waarvan ze deel uitmaken  is een regelmatige gast in de Walburgiskerk in Zutphen.  Saskia Bos is bij deze concerten steeds concertmeeester. Saskia speelt daarnaast in het Meander Kwartet met klassieke programma’s en speelde jarenlang in het Combattimento Consort, met overwegend muziek uit de barok.

De cellist Hugo Doesburg speelt vaak mee bij  musicals en grote muziek evenementen in de meer populaire muziek. Daarnaast speelt hij in verschillende kamermuziekensembles. Hij heeft zich in de loop der jaren ook ontwikkeld tot een specialist op het gebied van strijkinstrumenten.

De pianist Rob van Hek komt uit Eindhoven. Hij is onder andere actief in de koorwereld en vormt met zijn vrouw, violiste, een vast duo. Hij speelt vaak als begeleider. Zo ging hij drie maal voor een tournee naar China met een vooraanstaand Zweeds violist. Bij het Weens bal (debutantenbal) in Noordwijk trad hij jarenlang op.

Bij ons Nieuwjaarsconcert serveert Salonorkest Zoethout een gevarieerd programma van bekende en onbekende salonmuziek, dat u zeker aan zal spreken!

Salonorkest Zoethout

 
 

Alle datums

  • 20 januari 2018 15:30

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30